Japa knihovnička

Kuchařky

ISBN: 80-7106-294-4

Japonská kuchyně

100 předpisů ze zcela charakteristické a pro nás poměrně exotické japonské kuchyně. Na stole se hojně objevují ryby a další produkty moře. Základní surovinou japonské stravy však je, a odjakživa byla rýže, které se v historii používalo také jako platidla a byla i hlavní zemědělskou plodinou.

ISBN:

Japonská kuchyně

Sešity domácího hospodaření - svazek 126

ISBN: 978-80-7617-448-1

Japonská kuchyně

Snadno a rychle

Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí. Doma se do nich ale pustí jen málokdo; bojíme se, že je jejich příprava příliš náročná, ingredience nedostupné a nákladné. To je ale chyba. Autor této kuchařky, Tim Anderson, nás přesvědčí, že skvostný japonský pokrm můžete vytvořit ze sedmi surovin, které koupíte v každém supermarketu – jestli chcete zajít dál, přikupte dalších deset. Tim Anderson začíná základními omáčkami a marinádami, které \"japonizují\" jakýkoliv pokrm, pak přejde k nejoblíbenějším pokrmům, jako je gyoza, suši, yakitori, ramen a tempura. Recepty jsou srozumitelně popsané a označené podle obtížnosti, takže je snadné podle nich vařit a jídlo se vždy povede.

ISBN: 978-80-255-0543-4

Sushi

Kniha snadných a krásně ilustrovaných receptů na suši, nigiri, maki, rutomaki, uramaki a temaki, doplněná nejen slovníčkem základních pojmů na konci knihy, ale v balení setu také rolovacími podložkami makisu, sadou talířků na suši a jídelními hůlkami.

ISBN: 978-80-905048-7-5

Sushi - Doma krok za krokem

Detailní obrázková kniha s více než 300 fotografiemi, které vás precizně a jednoduše navedou krok za krokem jak zvládnout přípravu tolik populární japonské techniky sushi v domácím prostředí. Další kniha z úspěšné dílny Pražského kulinářského institutu, která vlídně tuto techniku ozřejmuje a pasuje na úroveň běžných pokrmů. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Sushi párty díky této knize zvládne úplně každý. Autoři na této knize velmi úzce spolupr acovali s jedním z nejlepších mistrů umění sushi a japonské kuchyně v České republice, šéfkuchařem a uznávaným světovým odborníkem Markem Horou.

ISBN: 978-80-249-2293-5

Suši dieta

Jak zhubnout a udržet si štíhlost s japonskými pokrmy Jak to Japonky dělají, že jsou stále štíhlé? Jejich strava je zdravá, chutná a pomáhá při hubnutí. Co a kdy jíst je zakotveno v tradici a založeno na neodmyslitelných přísadách, k nimž patří rýže, miso, wasabi, ryby, čaj… Vyberte si z 50 jedinečných druhů suši nebo z bohaté nabídky polévek a salátů královny suši Makiko Sano. Nechte se zlákat svačinovým bento boxem o 500 kaloriích a naobědvejte se přímo u pracovního stolu. U všech receptů je uveden počet kalorií, aby bylo hubnutí ještě snazší.

ISBN: 88025316818

Velká Japonská kuchařka

Velká japonská kuchařka přináší originální recepty od předních japonských kuchařů. Seznámí nás s nejoblíbenějšími recepty této asijské kuchyně a naučí nás jejich přípravu krok za krokem. Kromě oblíbených sushi receptů přináší i řadu dalších specialit. Dozvíme se také, jak připravovat ryby, rýži, zeleninu - jaké používat kuchyňské náčiní a mnoho dalších důležitých rad a informací. K přípravě jídel jsou použity ingredience dostupné v naší obchodní síti, případně ve speciálních prodejnách s japonskými potravinami. Kuchařkou provází 4 nejvýznamnější japonští kuchaři působící v České republice. Knihu doporučuje Tomio Okamura.

ISBN: 978-4-08-780658-8

One Piece Pirate Recipes

海の一流料理人サンジの満腹ごはん

<特別付録 サンジの限定シリコンマットつき> 大人気マンガONE PIECEのコック役サンジが、コミックに登場した料理を指南するレシピ本! ●骨付き肉●空魚のソテー ●ギンに出したチャーハン ●砂漠越えの海賊弁当など全41品。 料理監修は映画「かもめ食堂」などで活躍中のフードコーディネーター飯島奈美さん。 冷めても美味しいレシピ集です! 表紙イラストは尾田栄一郎先生描きおろし!

ISBN: 9784901349222

野菜のおやつ

ISBN: 978‒4‒8347‒5881-8

釣り魚のさばき方

春夏秋冬旬の魚

様々な魚のさばき方がわかりやすく説明されております。